2021 Enpara.com Spotify ve Netflix iade kampanyası

Yeni yıl yeni başlangıçlar demektir. Bankacılık açısından yeni kampanyalar anlamına da geliyor. 

Enpara.com en beğendiğim Spotify ve Neflix iade kampanyasını geçtiğimiz Ekim ayında sonlandırmıştı.  2021 ile beraber kampanyayı iki farklı müşteri grubu için revize edip tekrar yayınladı. 

İlk kampanya kurgusu Enpara.com kredi kartı sahibi genel müşteri portföyü için; Enpara.com Kredi Kartı sahipleri  Spotify, Netflix, YouTube Premium platformları üzerinden yaptıkları toplam 50 TL’ye kadar olan harcamaların  %50’sini iade ediyor. İade ’ye hak kazanmak için  Enpara.com Vadesiz TL hesabınıza ve/veya Enpara.com Kredi Kartına tanımlanmış en az 2 adet otomatik fatura ödeme talimatının bulunması ve söz konusu faturaların ilgili ayda ödenmiş olması gerekiyor. Buraya kadar sorun yok! Neredeyse geçen seneki kampanya şartlarının aynısı. Ama; evet kampanya kurgusunun bir “ama”‘sı var. Enpara.com burada kredi kartı ekstre tutarı ile ilgili asgari tutar şartı getirmiş. Harcama yapılan dönem için Enpara.com Kredi Kartına  ait ekstre borcunun en az 1.500 TL olması gerekiyor. Enpara.com kredi kartını beğenmekle beraber harcama şartının benim için çok yüksek geldiğini belirtmem gerekiyor. Uygulama üzerinden harcamaları ücretsiz taksitlendirme seçeneğine rağmen Enpara.com kredi kartı harcamalarımı aylık o tutarlara getirmem hiç mümkün olmadı. Bu kısım toplam aylık 25 TL’lik bir iade için zorlamaya değer mi? Kararı sizin vermeniz gerekiyor. 

İkinci kampanya kurgusu ise Enpara.com kullanan 1997 ve sonrası doğumlu öğrenciler için; Spotify, Netflix, YouTube Premium, Udemy platformları üzerinden Enpara.com Kredi Kartları ile yaptıkları toplam 50 TL’ye kadar olan harcamaların yarısını (her ay için maksimum 25TL)  2021 yılı sonuna kadar iade ediyor.  Enpara.com müşterisi öğrencilerden istenen şartlar ise daha makul.  Enpara.com Vadesiz TL hesabına ve/veya Enpara.com Kredi Kartına tanımlanmış en az 2 adet otomatik fatura ödeme talimatının bulunması ve söz konusu faturalar için ilgili aylarda bir ödeme yapılması ve harcama yapılan dönem için Enpara.com Kredi Kartına  ait ekstre borcunun en az 350 TL olması gerekiyor. Bu iki şarta ek olarak  ilgili ayın enparalısı olmak için gerekli işlemleri gerçekleştirmek gerekiyor.

Enpara.com kampanyası öğrenci olmayan bir Enpara.com müşterisi olarak bana cazip gelmedi doğrusu. Kredi kartı için aran 1500 TL üzeri ekstre tutarı bana yüksek geldi. Sonuçta kredi kartı taksit imkanlarının limitli olduğu pandemi yılında günlük harcamaları puan kazanımı ve harcama imkanı olan kartlarda yapmayı tercih ediyorum. Öğrenci kampanyası ise kendi içinde daha tutarlı geldi bana. Daha ulaşılabilir. Platformu ve iadeye konu olan ürünleri aktif olarak kullanmayı makul limitler içinde kullanmayı teşvik ediyor.  Ben sanırım iade için Papara Cashback programını tercih edeceğim